On Top Of TheWorld

twinkle twinkle little star...


Dragă Moş Crăciun ,

Vreau să-ţi mulţumesc pentru că de-alungul anului mi-ai tot adus câte un cadou când a fost nevoie. De Crăciunul acesta nu îmi doresc nimic special pentru mine, ci am să te rog să aduci din partea mea câteva cadouri pentru anumite persoane, pe care le-am simţit mai ... nefericite în această perioadă.

În primul rând, vreau să te gândeşti la fiecare român. Absolut fiecare român, indiferent de venitul lunar, anul acesta este nefericit de sărbători. Unii dau vina pe gripa financiară criza financiară, alţii pe noua putere (cu toate că sunt sigură că ai primit o grămadă de scrisori care îţi mulţumesc pentru următorii 5 ani de mandat), dar totul se rezumă la deprimare.

Nici în Braşov lucrurile nu stau altfel. În ultimele zile sute de şoferi au rămas blocaţi în zăpadă. Trenurile au avut zeci de minute întârziere, iar prognoza meteo pe următoarele 3 zile nu se arată deloc bine. În schimb, “miticii” din Bucureşti sunt în extaz. Nu ai mai văzut aşa ceva. Stau şi mă gândesc dacă a mai rămas cineva în sudul ţării. Momentan la noi în oraş e plin de jeep-uri cu numere de Bucureşti. În mall-uri îi recunoşti după mersul de la ieşirea din magazin şi după numărul de plase cărate. Dar cel mai important lucru (pe care noi ardelenii îl găsim nostim) este accentul specific şi folosirea incorectă a adverbului “decât” (-Te doare ceva ? – Decât capul.) sau a întrebării retorice “ serios ?” ( - Nu putem merge cu telecabina fără bilet. – Serios ?! ). Superioritatea faţă de oamenii “din provincie” se moşteneşte din generaţie în generaţie. Dragă Moşule, anul acesta vreau să le aduci cât mai multă fericire de sărbători, aici, în centrul ţării.

Mafia locală a revenit la putere, nimic nou. Nu se ştie exact cum, dar toţi braşovenii sperau aparent la o schimbare. Din păcate 50,33% au demonstrat contrariul. Dar în schimb, toată lumea e mulţumită de “omul cu putere locală supremă”. Are grijă de el, dar ne mai dă şi nouă ceva din când în când, să fie toată lumea fericită! Îi mulţumim pentru toate sensurile giratorii şi denivelările amplasate indispensabil pe fiecare stradă. De asemenea, şi pentru insuficineţa fondurilor de compensare în spitale sau farmacii, obligându-ne astfel să plătim milioane pentru analize, consultaţii sau medicamente. Dar ştim cu toţii că aceşti bani se vor duce în buzunarul unor oameni săraci, care au nevoie de ei. De aceea, suntem cu toţii, încă o data recunoscători! Şi te rog Moşule, să îi aduci aceeaşi masă îmbelşugată de care dispune fiecare braşovean în noaptea de Crăciun.

Şi nu în ultimul rând, un cadou pentru doamnele şi domnişoarele de la poştă, gară, finanţe, camera comercială, casa de sănătate şi alte insituţii de stat. Cred că sunt nefericite pentru că nu zâmbesc niciodată şi sunt mereu suspecte că a furat cineva sau că a făcut ceva rau. De asemenea, nu au niciodată timp să se ocupe de persoana la rând şi folosesc un ton ridicat şi când vorbesc între ele.

Moşule sper ca anul acesta să reuşeşti să aduci toate cadourile mai sus menţionate, pentru că mă bazez pe tine să schimbi ceva, să faci o ţară mai umană, mai bună, care să nu “ne ocupe tot timpul”.

Cu drag,

Alina

About this blog

Ma simt onorata ca te-a impins curiozitatea sa vezi ce vexez aici. Si recunoscatoare atunci cand o sa reusesti sa gasesti ceva ce iti place. In cazul acesta , astept sa imi spui si mie, sa mai vad si alte probleme, pareri sau tampenii din viata de zi cu zi.

Taci si invata ...

“All human wisdom is summed up in two words; wait and hope.”

"Experience: that most brutal of teachers. But you learn, my God do you learn."

"Be polite; write diplomatically; even in a declaration of war one observes the rules of politeness."

"Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't."

"Excellence is to do a common thing in an uncommon way.”

"Telling the future by looking at the past assumes that conditions remain constant. This is like driving a car by looking in the rearview mirror. "

"You can judge your age by the amount of pain you feel when you come in contact with a new idea."

"Time is the longest distance between two places."

"Heaven on Earth is a choice you must make, not a place we must find."

"Life is a compromise of what your ego wants to do, what experience tells you to do, and what your nerves let you do."

“Breathe. Let go. And remind yourself that this very moment is the only one you know you have for sure.”

If you lose your inner child - you`r dead.

If you lose your inner child - you`r dead.